вівторок, 4 жовтня 2016 р.

Всеукраїнський Проект "Хмарні сервіси в освіті"



3 - 4 жовтня 2016 року в рамках Всеукраїнського проекту "Хмарні сервіси в освіті" у м. Шостка відбувся науково-практичний семінар "Хмарні сервіси у загальноосвітніх навчальних закладах як чинник розвитку змішаного навчання". Захід відбувся  на базі СУМДУ, Шосткінської гімназії та СШ № 1.



З метою обміну досвідом і подальшого впровадження інформаційно-комунікаційних технологій у загальноосвітніх навчальних закладах України представники Інституту інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України взяли активну участь в обговоренні основних положень  науково-практичного семінару. До них долучились понад 60 учасників, зокрема  вчителі, директори шкіл та їх заступники.

З вітальним словом до учасників семінару звернулися: Микола Нога, голова Шосткінської державної адміністрації; Наталія Сергейко, начальник управління освіти Шосткінської міської ради.

Світлана Литвинова, завідувач відділу технологій відкритого навчального середовища Інституту інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України, керівник проекту презентувала "Дорожню карту" Всеукраїнського проекту "Хмарні сервіси в освіті" та Всеукраїнський проект "Розумники".

Представник Інституту модернізації змісту освіти МОН України Ольга Коршунова  поінформувала всіх учасників про алгоритм, за яким можна долучитися до впровадження хмарних сервісів у своєму навчальному закладі.

Учителі - учасники проекту м. Шостка продемонстрували комплексне поєднання хмарних сервісів і технологій Веб-2.0 для організації змішаного навчання учнів і проведення уроків з інформатики (О. Пата), фізики (М. Лук’янова), хімії (О. Крутова-Оникієнко), біології (С. Голуб), української мови (С. Данько), англійської мови (І. Радченко), музики (Л. Сунгурова) та інші.
Інноваційні підходи до організації навчання спонукають педагогів для задоволення освітніх потреб учнів обирати кращі рішення, до яких, безсумнівно, належить і використання хмарних сервісів для розвитку змішаного навчання, уточнила Світлана Литвинова.
До обговорення основних положень організації змішаного навчання в системі загальної середньої освіти долучилася Ольга Пінчук, заступник директора Інституту інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України, яка зазначила, що використання новітніх технологій дає можливість створити новітні форми і методи навчання сучасних учнів та підвищити цифрову компетентність учителів.


Інформація с сайту
http://mon.gov.ua/usi-novivni/novini/2016/10/06/xmarni-servisi-u-zagalnoosvitnix-navchalnix-zakladax-yak/

Немає коментарів:

Дописати коментар